Nieuws

SkateUnited Shorttrack RTC Midden zoekt ondernemende sponsors!


SkateUnited Shorttrack RTC Midden - zijn buren “bewoners” van de ondernemers van Nieuw Overvecht.  We zijn TOP sporters die een steuntje in de rug van onze buren kunnen gebruiken.

Steun shorttrack talent
Shorttrack. Spektakel op een ijsbaantje van 111 meter. Sjinkie Knegt. Suzanne Schulting. Relay goud op WK's. Olympische medailles. Uitverkochte World Cups in Dordrecht en een wereldkampioenschap in Rotterdam. De sport is booming en Nederland speelt een hoofdrol en inmiddels ontwikkelt zich in Utrecht een nieuwe generatie shorttrackers. Deze veelbelovende groep jonge, ambitieuze schaatsers zijn het steunen waard. Het gaat om de rijders van SkateUnited Shorttrack Regionaal Talentencentrum Midden. Deze groep van 23 jongens en meiden tussen de 14 en 20 jaar traint vrijwel dagelijks op en rond de Vechtsebanen in Utrecht. Wekelijks werken ze ongeveer twaalf ijs-, droog-, kracht- of fietstrainingen af. Ze hebben allemaal een NOC*NSF-status en doen ook nog een fulltime studie.

Resultaten
Hun inzet levert inmiddels heel goede resultaten op. Onder leiding van Wilma Boomstra – zij liet de Olympische droom van de Amerikaanse shorttracker J.R. Celski uitkomen – en Bas van Weerden kloppen de shorttrackers van RTC Midden sinds vorig jaar steeds nadrukkelijker op de deur bij de nationale top. Met de pas 17-jarige Marijn Wiersma heeft SkateUnited RTC Midden inmiddels de eerste rijder met World Cup-ervaring in de gelederen. Vorig jaar reed Bram Steenaart zich als junior op het NK voor senioren op een van de afstanden tussen de rijders van de nationale top. Daarnaast eiste het team bij het NK voor junioren het merendeel van de afstandsmedailles en – op één na – alle kampioenschappen op.

Medailles
Ook dit jaar boeken de shorttrackers van RTC Midden – dat met jeugdige lange baanschaatsers en inlineskaters valt onder SkateUnited – indrukwekkende resultaten. Bij de Europese wedstrijden in onder meer Bormio en Oberstdorf haalden meerdere schaatsers afstandsmedailles en overall-overwinningen. Bij de wedstrijden om de KNSB Cup manifesteren Boomstra's rijders zich steeds in de top van de divisies. Het is voor trainers, rijders en ouders prachtig om te zien hoe deze groep jonge sporters zich via het RTC als schaatser, sporter en mens ontwikkelt. De tot nu toe afgelegde sportieve weg hebben de rijders zelf bekostigd. Ze betalen een bijdrage voor het RTC en daarnaast zijn er kosten voor snijvaste kleding, maatschoenen, ijzers, trainingskampen, vervoer naar de trainingen en reis- en verblijfkosten voor wedstrijden in binnen- en buitenland.

Sponsors
In totaal gaat het om 4.000 tot 5.000 euro kosten per rijder per jaar en daarmee zijn nog niet alle kosten gedekt. RTC Midden heeft dus financiële hulp nodig van sponsors, zeker omdat de ambities verder reiken. De rijders van RTC Midden willen naar de nationale selectie. We willen de opvolgers van Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting opleiden. Daarom zoeken we liefhebbers die daaraan willen bijdragen. Sponsor worden kan op tal van manieren.

Enkele suggesties om het shorttracken en de rijders van RTC Midden meer mogelijkheden te bieden.:

  • Business Sport Partner Excellent: Boarding reclame voor een heel jaar: komende NK junioren is op de Vechtsebanen. Daar kan elk bedrijf zich presenteren voor een bedrag van € 550,- + per jaar en daarnaast het elke maand kunnen bijwonen van een training en jaarlijks na het bijwonen van een training een businessborrel en vermelding op onze site. 
  • Business Sport Partner van SkateUnited Shorttrack: voor € 230,- per jaar het elke maand kunnen bijwonen van een training, 1 maal per jaar een businessborrel na het eerst bijwonen van een middag training.

Andere suggesties zijn bespreekbaar tot aan een hoofdsponsorschap toe!

Helpt u onze sporters met hun ambitie?

Sportieve groet,

Michel van Zuijlen
SkateUnited Shorttrack RTC Midden | sponsorcommissie
0613130000

 

Terug