Bedrijventerrein Nieuw Overvecht is een stadsverzorgend, kleinschalig, modern gemengd bedrijventerrein met een oppervlakte van 36 hectare netto (44 hectare bruto). De ligging van Nieuw Overvecht ten opzichte van het centrum van de stad Utrecht en ten opzichte van de uitvalswegen (A2 en A27) wordt door het bedrijfsleven als belangrijkste kwaliteit van het gebied gezien. Mede hierdoor is de bereikbaarheid met de (vracht)auto zeer goed en beschikt het terrein over één van de belangrijkste vestigingsvoorwaarden voor bedrijven. Bedrijventerrein Nieuw Overvecht grenst aan de woonwijk Overvecht. Er zijn zo’n 280 bedrijven ingeschreven, waarvan er circa 200 actief zijn in het gebied. Deze bedrijven bieden plaats aan bijna 5.000 arbeidsplaatsen. Hiermee is bedrijventerrein Nieuw Overvecht een belangrijke werklocatie voor de gemeente Utrecht. Bekijk de plattegrond.

 


11 oktober: Cybercongres voor ondernemers op 11 oktober in Galgenwaard

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert in samenwerking met de gemeente Utrecht, politie


17 oktober: Evenement Ondernemer Centraal LIVE: BOOST JOUW BEDRIJF

Als ondernemer heb je te maken met een continu voortrazende wereld. Wat betekent dat voor jouw


Meer nieuws »

Nieuwe berichten

Officiele opening Ondernemersloket Nieuw Overvecht

Op dinsdagmiddag 13 september komt burgemeester Dijksma naar ons bedrijventerrein om het Ondernemersloket officieel te openen. Om 16.30 uur starten we met een kwartaalbijeenkomst waar je wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het bedrijventerrein. Praat mee en proost met ons op de opening van het loket.

Signaleren van eventuele ondermijningsactiviteiten

Om eventuele ondermijningsactiviteiten op bedrijventerrein Nieuw Overvecht sneller of beter te kunnen signaleren, vragen wij u als gevestigd ondernemer om ook alert te zijn op uw bedrijfsomgeving. 

Verbod op gebruik en bezit van lachgas per 11-07-2022

In Utrecht zorgt het gebruik van lachgas voor veel overlast. In Vleuten-De Meern, Leidsche Rijn, Zuid, Noordoost, Overvecht, West, Noordwest en Zuidwest is het daarom verboden om lachgas te gebruiken.

Nieuwe beleidsregels bedrijfsafval Gemeente Utrecht

De druk op de openbare ruimte in Utrecht is groot. Om met bewoners, bezoekers en ondernemers te genieten van de stad, scherpt de gemeente Utrecht de regels rond het aanbieden van bedrijfsafval aan.

Ondernemersloket Nieuw Overvecht

In juni is het Ondernemersloket Nieuw Overvecht geopend. Het Ondernemersloket Nieuw Overvecht is dé plek waar je als ondernemer of vastgoedeigenaar terecht kunt met al je vragen en ideeën. Het kantoor aan de Manitobadreef is de huiskamer van het bedrijventerrein. Ze helpen je daar graag!

Gezonde lunch voor leerlingen basisschool Overvecht

Op basisschool SBO Sint Maarten heeft LunchMaatjes de afgelopen maanden de gezonde zelfsmeerlunch kunnen aanbieden dankzij een subsidie van de gemeente Utrecht. 

Project Match2Work zoekt bedrijven voor casussen scholen

Wilt u deelnemen aan het Project Match2Work in de regio Utrecht begin schooljaar 2022-2023? 

We gaan van start met verschillende docenten van meerdere scholen die graag in groepjes van max. 5 per onderneming, stichting of instelling iets voor u willen bedenken, doen, uitvoeren binnen het Project Match2Work.

Proeflokaal Van de Streek Bier geopend!

Wist jij dat er een heus bierproeflokaal was op bedrijventerrein Nieuw Overvecht? Van de Streek Bier heeft zijn eigen proeflokaal aan de Ontariodreef 43, neem eens een kijkje!

Nieuwe ontmoetingen dankzij flag football

Het bruist weer op Nieuw Overvecht. Nu de corona beperkingen zijn opgeheven opent American football club Utrecht Dominators van 29 april t/m 1 mei haar deuren voor de internationale flag football gemeenschap tijdens de King Bowl. Voorafgaand aan de King Bowl wordt op vrijdag 29 april eerst een exclusieve Dames Flag Football Talentenjacht georganiseerd.

Interview Henk Verkerk

De tijd dat de Autoboulevard Overvecht een landelijk begrip was is al een hele tijd voorbij. Henk Verkerk, voorheen directeur van de Volvo garage aan de Hudsondreef heeft er wel nog warme herinneringen aan. We spraken hem over zijn tijd op het bedrijventerrein.

Wat willen vastgoedeigenaren op ons bedrijventerrein?

Gemeente Utrecht en de ondernemersvereniging ONO hebben de handen ineen geslagen om samen op te trekken in het verbeteren van de kwaliteit van bedrijventerrein Nieuw Overvecht.

Per 1 april tegemoetkoming OZB-verhoging voor ondernemers

De coronacrisis heeft veel Utrechtse ondernemers hard geraakt. Per 1 april kunnen deze ondernemers een tegemoetkoming aanvragen voor de verhoging van de OZB (niet-woning).