Gebied

Gebied

Bedrijventerrein Nieuw Overvecht is aan het eind van de jaren zestig tot stand gekomen als onderdeel van de noordwestelijke uitbreiding van Utrecht. Door de jaren heen is het gebied uitgegroeid tot een stadsverzorgend, kleinschalig, modern gemengd bedrijventerrein met een oppervlakte van 36 hectare netto (44 hectare bruto). 

De ligging van Nieuw Overvecht ten opzichte van het centrum van de stad Utrecht en ten opzichte van de uitvalswegen (A2 en A27) wordt door het bedrijfsleven als belangrijkste kwaliteit van het gebied gezien.

Mede hierdoor is de bereikbaarheid met de (vracht)auto zeer goed en beschikt het terrein over één van de belangrijkste vestigingsvoorwaarden voor bedrijven.

Bedrijventerrein Nieuw Overvecht wordt begrensd door de Gageldijk aan de noordoostzijde, de gemeentegrens met Maarssen aan de noordwestzijde, de rivier de Vecht aan de zuidwestzijde en de Franciscusdreef aan de zuidoostzijde. 

Het terrein grenst aan de woonwijk Overvecht.

Kenmerken

Op bedrijventerrein Nieuw Overvecht staan zo’n 280 bedrijven ingeschreven, waarvan er circa 200 actief zijn in het gebied. Deze bedrijven bieden plaats aan bijna 5.000 arbeidsplaatsen. Hiermee is bedrijventerrein Nieuw Overvecht een belangrijke werklocatie voor de gemeente Utrecht.

Bekijk plattegrond bedrijventerrein Nieuw Overvecht.